VOKA internationaal ondernemen - december 2019

Lokerse stootranden houden overal voedingsbedrijven kiemvrij
Van de croissant bij uw ontbijt tot het vlees van uw avondmaaltijd: PolySto zorgt ermee voor dat deze voedingsproducten op hygiënische wijze op uw bord belanden.
Met zijn vloerplinten en stootranden van zelfontwikkeld, gepatenteerd materiaal helpt dit Lokerse bedrijf de productie in voedings- en farmabedrijven in 85 verschillende landen te
vrijwaren van besmettingen met listeria, salmonella en andere ziekmakende beestjes.

Experienced Product Manager

PolySto, a Belgian company located in Lokeren, specialized in the production and development of innovative hygienic wall protection for the food & pharma industries and retail. In a short period of time, we have built a reputation as one of the international market leaders in the niche of hygienic wall protection. Currently exporting to 85 countries worldwide, and to support our growth outside of the EU, PolySto is presently recruiting a Product Manager.

Problemen met voedselveiligheid bij wandbescherming

Publicatie vaktijdschrift Meat & Co December 2018

Rapport de classement Warrington

Ce rapport de classement définit le classement conformément aux procédures données dans la norme EN 13501-1+A: 2009: Classement au feu des produits et éléments de constructions.

Warrington classificatierapport

Warrington classificatierapport voor reactie bij brand.

Dit classificatierapport detineert de PolySto stootranden in overeenstemming met de procedures weergegeven in de norm EN13501-1+A:2009: Brandclassificatie van bouwproducten en bouwdelen - Deel1: Classificatie op grond van resultaten van beproeving van het brandgedrag.

PolySto GOST certificaat - Rusland

Hygiëne certificaat voor PolySto producten in Rusland.

PolySto artikel EHEDG

De European Hygienic Engineering & Design Group (EHEDG) is een consortium van machinebouwers, voedingsmiddelenproducenten, onderzoeksinstituten en volksgezondheidautoriteiten en werd in 1989 opgericht met het doel om hygiëne te bevorderen tijdens de productie en verpakking van voedingsmiddelen.

Het voornaamste doel van EHEDG is het bevorderen van veilig voedsel door het verbeteren van hygiënische engineering en ontwerp in alle aspecten van de voedingsmiddelenproductie.

EHEDG ondersteunt actief Europese wetgeving, die voorschrijft dat hanteren, voorbereiden, bewerking en verpakking van voedsel hygiënisch gebeurt met gebruik van hygiënische machines en in hygiënische ruimtes (EG-richtlijn 2006/42/EG voor machines, EN 1672-2 en EN ISO 14159 Hygiëne vereisten).

CFIA Certificaat (Canada)

Hygiëne certificaat voor PolySto producten in Canada

EHEDG yearbook article

For the past 25 years, sandwich panel constructions have
been the most popular way to construct food safe rooms in
Europe, because it offers fast installation, is easy to clean
and provides good insulation value. Nevertheless, sandwich
panels are very weak and quickly damaged. Often, kerbs in
this scheme have been made onsite in the manufacturing
plant during construction, composed of concrete and covered
by the floor finishing. This system has some important
disadvantages with regard to food safety, impact resistance
and maintenance.
Figures

Warrington fire classification report

This classification report defines the classification assigned to the product 'Compocrete' in accordance with the procedures given in the standard EN 13501-1+A1: 2009: Fire classification of construction products and building elements - Part 1: classification using date fril reaction to fire tests.